2019/46. - Rablás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 14., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
Fk.402/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Veszprémi Járásbíróság 8200 Veszprém, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 11.
Tárgyaló: 
107. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

tárgyalás

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A vádirat lényege:

Az I. rendű vádlott egy internetes társkereső oldalon megismerkedett D. A. sértettel. Az I. rendű vádlott és valótlanul a lányaként bemutatkozó II. rendű vádlott 2018 januárjában a sértettel annak lakásában találkoztak. Az esti órákban a II. rendű vádlott kávét főzött a sértettnek, melybe ismeretlen eredetű szert tett, amitől a sértett elaludt. Ezt kihasználva a vádlottak összesen 275.000,- Ft értékű vagyontárgyakat tulajdonítottak el a lakásból, valamint megszerezték a sértett bankkártyáját, amellyel internetes vásárlást kíséreltek meg, de az a kártya letiltottsága miatt meghiúsult.

Ezt követően az I. rendű vádlott a korábban szintén társkereső oldalon megismert J. F. sértettel 2018 februárjában személyes találkozót beszélt meg annak érdekében, hogy ezen alkalommal is értékeket szerezzen a sértettől. A tervébe beavatta II. rendű vádlottat és saját gyermekét, a fiatalkorú III. rendű vádlottat. Az I. rendű vádlott a sértettel annak lakásában találkozott, ahol az italába gyógyszert kevert, amitől a sértett öntudatlan állapotba került. Ezt követően az I. rendű vádlott telefonos jelzésére II. és III. rendű vádlottak is megjelentek a lakásban és a sértett öntudatlan állapotát kihasználva a lakásból eltulajdonítottak összesen 269.700,- Ft értékű ékszert, valamint 255.700,- Ft értékben egyéb vagyontárgyakat. A sértettől megszerzett bankkártyával III. rendű vádlott sikertelenül próbált meg készpénzt felvenni.

Az I. rendű vádlott a fiatalkorú III. rendű vádlott nevelésére köteles személy, aki azáltal, hogy fiát bűncselekmény elkövetésére bírta rá és vele közösen követett el bűncselekményt, a szülői feladatköréből fakadó kötelezettségét súlyosan megszegte és ezzel a III. rendű vádlott erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztette.

A vádhatóság az I. rendű vádlottra fegyházbüntetés, a II. rendű vádlottra börtönbüntetés, a III. rendű vádlottra fiatalkorúak börtöne büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Eljáró bíróság: