2019/25. - kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2019. június 19., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.341/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Veszprémi Járásbíróság, 8200 Veszprém, Bajcsy-Zsilinszky u. 11.
Tárgyaló: 
112. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést követő első tárgyalás

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Az ügy lényege:

A vádirat szerint a vádlott több alkalommal kiskorú személyeket bódító hatású anyagot tartalmazó cigarettával kínált meg, melyért ellenszolgáltatást nem kért. Két kiskorú a cigarettát elfogadta, míg egy másik érintett azt visszautasította.

A vádlott 2018 februárjában egy kiskorú személynek 20-25 alkalommal, míg egy másik személynek mintegy 6-7 alkalommal értékesített  alkalmanként 1-1 gramm marihuánát. A vádlott továbbá 2018 februárja és áprilisa közötti időben egy zirci általános iskolával szembeni parkban 1-2 alkalommal biofüvet adott el kiskorúak részére.

Az ügyészség a fentieken túl azzal is vádolja a vádlottat, hogy 2018 márciusában a zirci autóbuszpályaudvaron különösebb előzmény nélkül könyökével orrba ütötte J. A. sértettet, akinek ettől eleredt az orra vére. A vádlott ezen magatartása alkalmas volt arra, hogy a közelben tartózkodókban megbotránkozást keltsen.

Az ügyészség vádiratában fegyházbüntetés kiszabására, közügyek gyakorlásától való eltiltásra, valamint vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt.

Megjegyzés: A vádlott az előkészítő ülésen részben ismerte be a bűncselekmény elkövetését. A bíróság az ügyben tárgyalást tart, ahol a bizonyítási eljárást megkezdi, a bíróság az ügyben tanúkat hallgat meg.

Eljáró bíróság: