2019/22. - emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2019. május 28., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
B.154/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Veszprémi Törvényszék, 8200 Veszprém, Vár u. 19.
Tárgyaló: 
101. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A bíróság előkészítő ülést tart.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A vádirati tényállás szerint 2017 nyarán a vádlott hálószobájában az ágyon ülve késsel evett, a sértett mellette ült. A vádlott minden előzmény nélkül a hegyes, éles késsel a sértettet a térdhajlat közeli lágy részen hirtelen megszúrta. Amikor a vádlott a sérülést észlelte, megjegyezte, hogy: „Nem gondoltam volna, hogy ilyen éles ez a kés!” A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, de csak a szerencsés véletlennek volt köszönhető, hogy a sérülése nem volt súlyosabb.

A vádlott és a sértett 2018 tavaszán közösen italoztak, ittas állapotba kerültek. A vádlott az ágyon hason fekvő sértetthez lépett és egy párnát szorított a fejére azzal a felkiáltással, hogy: „Most megdöglesz!” A sértett ellökte magától a vádlottat, aki azonban nem hagyott fel a támadási szándékával, magához vett egy zsebkést és azzal a sértett hátát megszúrta. Ezt követően a vádlott közölte, hogy elege van az életből és több alkalommal saját magát is mellkason szúrta.

A sértett értesítette a rendőrséget és a mentőket. A vádlottat életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak rajta végre, a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülését - mely bizonyos feltételek megléte esetén akár életveszéllyel vagy halált okozó sérüléssel is járhatott volna - szintén kórházban látták el.

Eljáró bíróság: