2017/40.

Tárgyalás időpontja: 
2017. október 5., csütörtök 08.15
Ügy tárgya: 
Testi sértés bűntette
Ügyszám: 
B.219/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
Ajkai Járásbíróság, 8400 Ajka, Rózsa u. 1.
Tárgyaló: 
1. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A járásbíróság az ügyben első tárgyalást tart, amelyen a vádlottakat és a tanúkat hallgatja ki, ítélethozatal várható.

A vádirati tényállás lényege szerint:

A vádlottak 2016. október 8. napján 12. 20 óra körüli időben Ny. belterületén együtt közlekedtek a II. r. vádlott tulajdonát képező Ford Transit típusú gépkocsival, amikor az S. B. A. által vezetett Volvo személygépkocsival majdnem összeütköztek. A közlekedési szituációból kifolyólag a Ford Transit gépkocsit vezető I. r. vádlott ideges lett, ezért a a gépkocsijával félrehúzódó sértett gépkocsija elé leparkolt.

A vádlottak ekkor a gépkocsiból kiszálltak, majd mindkét vádlott hangosan kiabálva a gépkocsijában ülő sértetthez ment, és a lehúzott ablakon keresztül több alkalommal a sértett arca felé ütöttek, melyek elől a sértettnek sikerült elhajolni, így sérülést nem szenvedett.

A sértett ekkor megpróbált kiszállni a gépkocsijából, mire az I. r. vádlott kézzel, míg a II. r. vádlott lábbal a gépkocsiajtót együttes erővel rávágták a sértett fejére, mely ütés a sértett orrát érte. A vádlottak bántalmazása következtében a sértett az orrcsont törésében, az orr zúzott sebében megnyilvánuló 8 napon túl, ténylegesen 28 nap alatt gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az Ajkai Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, a vádlottak közügyek gyakorlásától való eltiltását és a büntetőeljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: