2017/7.

Tárgyalás időpontja: 
2017. február 13., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Sikkasztás bűntette
Ügyszám: 
B.326/2016.
Tárgyalás helyszíne: 
Ajkai Járásbíróság, 8400 Ajka, Rózsa u. 1.
Tárgyaló: 
1. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A járásbíróság az ügyben első tárgyalást tart, amelyen a vádlott és a tanúk kihallgatása, továbbá a bizonyítási indítványok függvényében ítélet várható.

A vádirati tényállás lényege szerint:

A vádlott 2008 és 2015 között egy állatvédő egyesület elnöke volt. Ebben a minőségében az egyesület működése érdekében pénzfelvételre volt jogosult az egyesület bankszámlájáról és házipénztárából.

2013-ban a vádlott több alkalommal, mindösszesen 2.090.000,- Ft-ot vett fel az egyesület bankszámlájáról, amelyről nem számolt el az egyesület felé, hanem e pénzösszeget a saját céljaira fordította.

2014 decemberében a vádlott az egyesület nevében öt darab, összesen 85.000,- Ft értékű mobiltelefont és egy darab 18.000,- Ft értékű tablet készüléket vásárolt, amelyeket nem adott az egyesület használatába, hanem azokkal a sajátjaként rendelkezett és a nyomozás során ismeretlenül maradt személy részére értékesített.

A vádlott a sikkasztással az állatvédő egyesületnek összesen 2.193.000,- Ft kárt okozott, amely a nyomozás során nem térült meg.

A fenti tényállás alapján az Ajkai Járási Ügyészség 1 rendbeli nagyobb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a vádlottal szemben.

A járási ügyészség a vádlottal szemben határozott ideig tartó, börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, a vádlott közügyek gyakorlásától való eltiltását, valamint a büntetőeljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: