2016/48.

Tárgyalás időpontja: 
2016. november 29., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntette
Ügyszám: 
B.372/2016.
Tárgyalás helyszíne: 
Ajkai Járásbíróság, 8400 Ajka, Rózsa u. 1.
Tárgyaló: 
1. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A járásbíróság az ügyben első tárgyalást tart, amelyen a vádlottat hallgatja ki.

A vádirati tényállás lényege szerint:

N. I. S. vádlott 2016. május 5. napján 21.00 körüli időben B.-n, az általa vezetett Seat Alhambra típusú személygépkocsiba ismeretlen személy megbízása alapján, vagyoni haszonszerzés végett 7 fő – ebből 6 szír és 1 török állampolgár – személyt vett fel azzal a céllal, hogy őket a menekültügyi eljárást megkerülve, az államhatárok átlépéséhez szükséges okmányok nélkül Magyarországról Ausztriába szállítsa.

A vádlott 2016. május 5. napján 23.15 óra körüli időben a 8. számú főút 110-es km-szelvényénél a kamondi elágazónál haladt az általa vezetett gépjárművel és az abban utazó fenti 7 személlyel, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatásos állományú tagjai ellenőrzés alá vonták, a vádlott azonban az intézkedést kikerülve letért a főútról, majd egy bekötőúton megállva az autóból kiszállt és a helyszínről elmenekült.

A vádlott tudomással bírt arról, hogy az általa Ausztria irányába szállított személyek menekültek és az európai országok határainak átlépéséhez szükséges útiokmányokkal nem rendelkeznek.

A fenti tényállás alapján az Ajkai Járási Ügyészség 1 rendbeli vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat N. I. S. vádlottal szemben.

A járási ügyészség indítványozta a vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, a vádlott Magyarország területéről való kiutasítását, valamint a nyomozás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére kötelezését.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: