2015/42.

Tárgyalás időpontja: 
2015. október 15., csütörtök 08.15
Ügy tárgya: 
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette
Ügyszám: 
Bf.528/2015.
Tárgyalás helyszíne: 
Veszprémi Törvényszék 8200 Veszprém, Vár u. 19.
Tárgyaló: 
fsz. 23. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A törvényszék az ügyben nyilvános ülést tart.

A megállapított tényállás lényege szerint:

Gy. L. vádlott kislányát egy műtétet követően a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályán ápolták. 2014. május 26. napján a déli órákban a gyermekkel a vádlott volt jelen látogatóként. A vádlott megkérte D. K. N. főnővért, hogy segítsen és nézze meg, hogy a gyermek alá az ágytálat jól helyezte-e be. D. K. N. sértett a gyermeket fel akarta ültetni, melyet a vádlott sérelmezett, azt nem akarta megengedni, emiatt a sértettel kiabálni kezdett, szidalmazta, majd kezével nagy erővel meglökte, melynek következtében a sértett az ágy mellett lévő székre esett.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló, orvosi ellátást nem igénylő hámsérülést szenvedett.

A rendelkezésre álló adatok alapján nem igazolható, hogy a sértettnél a 2014. május 26-án a széknek történő nekiesés során érvényesülő tompa erőbehatás következményeként az izomrostok között vérömleny alakult ki és hogy a lágy részekben elhelyezkedő meszesedés és a panaszolt sugárzó fájdalom traumás eredetű. Nem volt bizonyítható, hogy a 2014. június 2-án a sértettnél észlelt, a jobb tompor háti oldalán elhelyezkedő nem friss bőr alatti bevérzés – mely 8 napon belül gyógyuló sérülés – 2014. május 26-án, a vádlott lökése folytán keletkezett.

A sértett a bűncselekmény elkövetésekor közfeladatot ellátó személy volt.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt – mint erőszakos többszörös visszaesőt - 2 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá kötelezte 15.418,- Ft bűnügyi költség megfizetésére.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentéséért jelentett be fellebbezést.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: