2015/41.

Tárgyalás időpontja: 
2015. október 7., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
Bf.141/2015.
Tárgyalás helyszíne: 
Veszprémi Törvényszék 8200 Veszprém, Vár u. 19.
Tárgyaló: 
fsz. 23. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A törvényszék az ügyben nyilvános ülést tart.

A megállapított tényállás lényege szerint:

H. Z. vádlott 2012. június 07. napján 15.20 óra körüli időben barátja, N. L. sértett a.-i lakásában tartózkodott, ahol ittas állapotban szóváltásba került az ugyancsak ittas állapotban lévő sértettel. A szóváltás során a vádlott ideges lett és két alkalommal ököllel arcon ütötte a sértettet, majd a szobaajtó üvegét és a konyhaszekrény üvegablakait kiütötte. Ezután a konyhában felkapott egy 23 cm hosszúságú fanyelű kést, miközben hangosan szidalmazta és azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megöli, majd a kést másfél méter távolságból hozzávágta az ágyon ülő sértetthez, aki a dobás során elhajolt, a kés fa nyele találta el a lábánál, majd a kés a földre esett.

A vádlott cselekménye következtében, az arculütés során a sértett 8 (nyolc) napon belül gyógyuló hámsérüléseket szenvedett az arcán, azonban figyelemmel a bántalmazás során felhasznált eszközre, a sértett védekezésére, a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozzon, amelynek elmaradása nem a vádlotton múlott.

A vádlott a rongálással a sértettnek 6.530.- forint kárt okozott, amely nem térült meg, arra azonban a sértett polgári jogi igényt nem terjesztett elő.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat súlyos testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért őt 1 év 4 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre, valamint 1 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá kötelezte 43.198,- Ft bűnügyi költség megfizetésére.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért jelentett be fellebbezést.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: