2015/20.

Tárgyalás időpontja: 
2015. május 14., csütörtök 08.15
Ügy tárgya: 
Közveszéllyel fenyegetés bűntette
Ügyszám: 
B.380/2015.
Tárgyalás helyszíne: 
Veszprémi Járásbíróság 8200 Veszprém, Bajcsy-Zsilinszky u. 11.
Tárgyaló: 
201. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A törvényszék az ügyben első tárgyalást tart, amelyen a vádlott és a tanúk kihallgatása, a bizonyítási indítványok függvényében pedig perbeszédek tartása és ítélethozatal várható.

A vádirati tényállás lényege szerint:

H. T. vádlott 2014. június 3. napján 20.30 óra körüli időben ittas állapotban megjelent a Veszprémi Egyetem egyik kollégiumánál, ahol H. L. Zs. kollégiumi referens részére egy általa írott levelet adott át, amelyben az szerepelt, hogy felrobbantja a kollégiumot, és az egyetem épületeit az erre a célra előkészített TNT robbanóanyaggal. Ezt követően H. T. vádlott 2014. június 4. napján 09.10 óra körüli időben megjelent az egyetem oktatási igazgatóságán, ahol dr. N.né S. T. E. oktatási igazgató, K.né B. J. ügyintéző és H. L. Zs. jelenlétében a norvég sorozatgyilkosra hivatkozva emberölési szándékát kinyilvánította, valamint több alkalommal kijelentette, hogy felrobbantja az egyetem kollégiumát. H. T. vádlott a fenti cselekményével azt a látszatot keltette, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezésétől lehet tartani.

A fenti tényállás alapján a Veszprémi Járási Ügyészség 1 rendbeli, közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat H. T. vádlottal szemben.

A járási ügyészség a vádlottal szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, a kiszabott szabadságvesztés végrehajtásának próbaidőre történő felfüggesztését, továbbá a nyomozás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: