2014/44.

Tárgyalás időpontja: 
2014. október 30., csütörtök 08.00
Ügy tárgya: 
Szeméremsértés vétsége
Ügyszám: 
1.Bf.46/2014.
Tárgyalás helyszíne: 
Veszprémi Törvényszék 8200 Veszprém, Vár u. 19.
Tárgyaló: 
fsz. 2. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A megállapított tényállás szerint:

A szeméremsértés vétsége miatt B. G. ellen indult büntetőügyben a Veszprémi Járásbíróság 7.B.1219/2013/9. sz. ítéletével vádlottat bűnösnek mondta ki 1 rb szeméremsértés vétségében. Ezért 8 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi időtartamra felfüggesztette.

B. G. vádlott 2012. december 19. napján a veszprémi temető környékén hiányos öltözékben – pulóverben és alsónadrágban a kőfalon üldögélt amikor A. G. sértett arra haladt. Amikor a sértett közeledett és kb. egy méter távolságra volt B. G. vádlottól, akkor erektált állapotban lévő nemi szervét elővette a vádlott és azt a sértett felé mutogatta. Mindeközben a vádlott félrenézett, de amíg A. G. sértett a temető kapujában tartózkodó vádlott mellett elhaladt, addig B. G. vádlott nemi vágyának kielégítése végett mindvégig kezében tartotta nemi szervét.

A. G. sértettben a vádlott súlyosan szeméremsértő magatartása ellenérzést és felháborodást keltett, ezért rövid idő múlva értesítette a rendőrséget.

A vádlott gyengeelméjűségben, szellemi leépülésben, tudatzavarban nem szenvedett sem a szakértői vizsgálat során, sem a cselekmény időpontjára vonatkozóan. Nála kevert típusú személyiségzavar került megállapításra, amelyben Borderline és schizotypiás elemek egyaránt összefonódtak. Folyamatos orvosi kezelés alatt áll, állapota az alkalmazott terápia hatására javuló tendenciát mutat.

A vádlott a cselekmény normasértő voltával, törvényi tilalmával tisztában van. Az elvégzett igazságügyi elmeorvos szakértői vizsgálat során nem volt megállapítható olyan pszichiátriai tényező fennállása, amely érintené B. G. beszámítási képességét. Vádlott képes volt arra, hogy a cselekmény következményeit felismerje és ennek a felismerésnek megfelelő magatartást tanúsítson.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: