2014/27.

Tárgyalás időpontja: 
2014. július 1., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége
Ügyszám: 
9.B.397/2014.
Tárgyalás helyszíne: 
8200 Veszprém, Vár u. 19.
Tárgyaló: 
fsz. 2. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

K. L. vádlott 2013. augusztus 20. napján a kora délutáni óráktól kezdve a Veszprém, Nap u. 1. szám alatt található Helikon borozóban tartózkodott, mely idő alatt szeszesitalt fogyasztott, amelytől ittas állapotba került.

A presszó zárása előtt érkezett a borozóba az erősen ittas állapotban lévő T. I. sértett, aki a pultban tartózkodó B. I.né tanútól két fröccsöt kért hitelre. Tanú látva azt, hogy a sértett erősen ittas állapotban van, a zárásra hivatkozva megtagadta a kiszolgálást, azonban a sértett továbbra is kérte, hogy szolgálja ki. Ekkor a pultnál tartózkodó vádlott szólt a sértettnek, hogy távozzon, mivel nem fogják kiszolgálni és azért, hogy nyomatékot adjon szavainak, megfogta a sértett egyik vállát és testi erővel tolva ösztönözte a sértettet, hogy induljon kifelé a borozóból.

Ezután a sértett elindult a nyitott kocsmaajtó irányába, melynek során folyamatosan kérdőre vonta az őt követő és kifelé tessékelő vádlottat, hogy milyen jogon küldi őt ki a borozóból. A vádlott a sértett szavaitól ideges lett és egy alkalommal, jobb tenyérrel arcul ütötte a sértettet. Az ütés következtében a sértett hanyatt esett és fejét közepesnél nagyobb erővel a borozó előtti járda beton felületébe ütötte és azonnal eszméletét vesztette.

Gy. G. tanú a sértett segítségére sietett, vádlott pedig P. S. tanút kérte meg, hogy értesítse a mentőket.

T. I. sértett a vádlott által leadott arculütése folytán történt elesés következtében életveszélyes állapotba került.

A Veszprém Megyei Főügyészség K. L. vádlottat 1 rb életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolta meg.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: