2014/23.

Tárgyalás időpontja: 
2014. június 3., kedd 10.00
Ügy tárgya: 
közúti baleset gondatlan okozásának vétsége
Ügyszám: 
1.Bf.574/2013.
Tárgyalás helyszíne: 
8200 Veszprém, Vár u. 19.
Tárgyaló: 
fsz. 2. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás szerint:

Vádlott 2011. október 7. napján Veszprém belterületén, az Egyetem utcában közlekedett  a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat tulajdonát képező személygépkocsival.. Az Egyetem utca és a Stadion utca kereszteződésében vádlott balra kívánt kanyarodni, de a forgalomirányító fényjelző készülék piros jelzésére meg kellett állnia. Amikor a készülék jelzése zöld színre váltott, vádlott a besoroló sávból elsőként elindulva, a balra kanyarodás végrehajtása során nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőhelyen a Dugovics utca irányából szabályosan áthaladó Cs. Zsné sértettnek, akit – a gyanúsított haladási irányát tekintve – a jobb oldali útpadkától 5 méter távolságra lévő helyen személygépkocsi bal első oldalával (a gépkocsi eleje és a bal oldali visszapillantó tükre közötti részével) meglökött. Sértett az ütközés következtében előre, térdre esett.

 

Vádlott a balesetet követően – annak ellenére, hogy bekövetkezését észlelte – a helyszínen nem állt meg, onnan eltávozott, mielőtt meggyőződött volna arról, hogy sértett megsérült-e, avagy az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e.

 

A baleset következtében Cs. Zsné sértett a jobb térdkalács törése sérülést szenvedte el, mely sérülés 8 napon túl, mintegy 42 nap alatt gyógyultak.

A balesetben elszenvedett térdkalácstörés következményeként a sértett térdében jelentkező fájdalom, a jobb láb izomzatának az ellenoldalhoz képest minimális sorvadása, továbbá a jobb lábat kímélő, enyhén sántító járás alakult ki, amely panaszok azonban nem értékelhetők maradandó fogyatékosságként vagy súlyos egészségromlásként.

S. Cs. A. vádlott vezetői engedélyének elvételére nem került sor.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: