2014/20.

Tárgyalás időpontja: 
2014. május 15., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
10.B.47/2013.
Tárgyalás helyszíne: 
8200 Veszprém, Vár u. 19.
Tárgyaló: 
I. em. 101. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

L. L. vádlottat, mint erőszakos többszörös visszaesőt az ügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, az alábbiak szerint:

A vádlott 2012. április 09. napján, húsvét hétfőn – a locsolkodás során elfogyasztott szeszes ital hatására – erősen leittasodott. Ilyen állapotban érkezett a sértett várpalotai lakásához,, hogy az ott albérletben lakó hölgyismerősét is meglocsolja, aki azonban nem volt otthon. A lakásban a vádlott szóváltásba keveredett a 73 éves K. Gy. J-né sértettel, akire több közepes-nagy erejű ütést mért, majd a konyhában lévő ágyra lökte, ahol az arcát, fejét és egyéb testrészeit tovább ütlegelte, illetve őt fojtogatta. Ezt követően a 37 éves vádlott az ütések és a fojtogatás következtében eszméletét vesztett sértettel megpróbált közösülni, amely azonban nem sikerült neki. Ezután a vádlott az ágyon mozdulatlanul, eszméletlen állapotban fekvő sértettel magára hagyva elvtávozott.

A sértetten 19 külsérelmi nyomot és számos belső sérülést rögzítettek, az idős asszony a helyszínen életét vesztette az elszenvedett bántalmazás következtében – halálát fulladás okozta.

Az ügyészség a vádlottal szemben tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: