Sajtóközlemény

2021. október 15.

A Veszprémi Járásbíróság nem jogerős elsőfokú ítéletében 1 év 6 hónap – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt azt az állattartót, akinek az elkóborolt állata több embert megtámadott, s közülük kettőt halálosan megsebesített.

2021. október 14.

Cégtörvény változások 2021. július 1-től

2021. július 1. napjától változnak a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény egyes rendelkezései.

A legfontosabbak:

Meghosszabbított határidő:

2021. október 8.

Idén májusig csak szabálysértésnek minősült az eltiltás hatálya alatt történő járművezetés, azonban a bekövetkezett jogszabályváltozások miatt a Veszprémi Járásbíróság a napokban meghozott büntetővégzésében már felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki ilyen bűncselekmény miatt egy büntetett előéletű mihályházi férfival szemben.

2021. október 8.

Az Ajkai Járásbíróság egy év – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre és két év hat hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt az 53 éves vádlottat, akivel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

2021. szeptember 30.

Jól fizető „taxizásnak” tartják a sofőrök az illegális migránsok szállítását, pedig sokan lebuknak és évekig tartó börtönbüntetést kapnak érte

2021. július 28.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 46 éves Veszprém megyei nőnek, akivel szemben előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik a nyomozás.

2021. július 28.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 40 éves, román állampolgárságú férfinak, akivel szemben felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás.

2021. július 13.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a bűnügyi felügyeletét annak a 36 éves férfinak, akivel szemben közúti veszélyeztetés bűntette miatt folyik a büntetőeljárás.

2021. július 6.

Az Ajkai Járásbíróság öt év három hónap fegyházbüntetésre és hat év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte azt a 36 éves férfit, akivel szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

2021. június 28.

A Veszprémi Járásbíróság folytatólagosan elkövetett kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek azt a három nőt, akik egy idős férfival való bizalmas viszonyba kerülésüket kihasználva, rendszeresen értékeket tulajdonítottak el a sértettől. A bíróság az I. rendű vádlottat három év hat hónap börtönbüntetésre és négy év közügyek gyakorlásától eltiltásra, a II.