Sajtóközlemény

2022. május 25.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 25 éves férfinak, akivel szemben emberölés bűntette miatt indult nyomozás. A bíróság a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónap időtartamra rendelte el.

2022. április 21.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak az 56 éves zirci férfinak, akivel szemben emberölés bűntette miatt indult nyomozás. A bíróság a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb egy hónap időtartamra rendelte el.

2022. március 25.

Az Ajkai Járásbíróság hat év börtönbüntetésre, tíz év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint hat év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte azt a 32 éves férfit, akivel szemben halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette és hamis vád bűntette miatt folyt a büntetőeljárás.

2022. március 25.

A Veszprémi Törvényszék hét év hat hónap börtönbüntetésre és tíz év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte azt a 48 éves pápai férfit, akivel szemben háromrendbeli emberölés előkészületének bűntette miatt folyt a büntetőeljárás.

2022. március 10.

A Veszprémi Törvényszék másodfokú tanácsa megváltoztatta a Veszprémi Járásbíróságnak az úgynevezett „gyilkos kos” ügyében hozott elsőfokú ítéletét és mellőzte a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtásának a felfüggesztését.

2022. február 24.

A Veszprémi Járásbíróság ítéletet hirdetett a maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolt vádlottak ügyében. A bíróság megállapította a vádlottak bűnösségét és az I. rendű vádlottat két év, míg a II. rendű vádlottat három év időtartamra próbára bocsátotta, emellett a II.

2021. december 10.

A Tapolcai Járásbíróságon tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzéssel és próbára bocsátással zárult azoknak a vádlottaknak a büntetőügye, akik Sümegen előbb illegálisan megvásároltak egy barna medve preparátumot, majd ezt az interneten értékesítésre meghirdették.

2021. november 17.

A Veszprémi Törvényszék a vádirati minősítéssel egyezően halált okozó testi sértés bűntettében és kisebb súlyú más bűncselekményekben találta bűnösnek a sajtóban a „badacsonyi borász meggyilkolásaként” emlegetett ügy vádlottjait és szabott ki velük szemben határozott idejű szabadságvesztés büntetést.

2021. október 25.

A Veszprémi Járásbíróság 2021 áprilisában közúti veszélyeztetés bűntette miatt négy év börtönbüntetésre, négy év közügyek gyakorlásától eltiltásra, továbbá kilenc év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a 20 éves férfit, aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével okozott maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást a sértetteknek.

2021. október 15.

A Veszprémi Járásbíróság nem jogerős elsőfokú ítéletében 1 év 6 hónap – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt azt az állattartót, akinek az elkóborolt állata több embert megtámadott, s közülük kettőt halálosan megsebesített.