Sajtóközlemény

2019. november 21.

Az Ajkai Járásbíróság 2019. november 13-án ítéletet hirdetett két huszonéves vádlott és egy fiatalkorú vádlottársuk ügyében.

2019. november 20.

A Veszprémi Törvényszék 2019. november 20-án folytatólagos tárgyalást tartott az ún. sólyi gyerekgyilkosság ügyében.

2019. november 6.

A Veszprémi Törvényszéken előkészítő ülés tartásával megkezdődött annak férfinak a büntetőügye, aki a vádirat szerint egy több mint 20 cm hosszú ollóval támadt rá a vele szemben lakó sértettre.

2019. november 4.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 19 éves gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint a 83-as számú főút pápai szakaszán volt élettársát akarata ellenére több méteren keresztül hajánál fogva vonszolta maga mellett, majd amikor a sértett egy alkalommal a földre esett, őt ismét megmarkolta nyakánál fogva és tovább vonszolta.

2019. október 29.

A Veszprémi Törvényszék másodfokú tanácsa az ügyészség fellebbezésének helyt adva súlyosította annak a vádlottnak a büntetését, akit egy besurranásos lopás miatt ítélt el első fokon a Tapolcai Járásbíróság.

2019. október 29.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája a Pápai Járási Ügyészség indítványának helyt adva elrendelte annak a két román állampolgár gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint rendszeres haszonszerzés érdekében a forgalomból kivont román fizetőeszközt váltottak euróra illetve forintra.

2019. október 11.

A Veszprémi Járásbíróság helyt adott a Veszprémi Helyi Választási Iroda egy átjelentkezési kérelmet elutasító határozata elleni fellebbezésnek és elrendelte a választópolgárnak a Boba településen vezetett névjegyzékbe való felvételét.

2019. október 8.

A Zirci Járásbíróság 2019. október 2-án meghozott ítéletében felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélt négy vádlottat lőfegyverrel visszaélés büntette miatt.

2019. szeptember 26.

A Veszprémi Törvényszék 2019. szeptember 26. napján zárt tárgyalás keretében megkezdte a bizonyításfelvételt az ún. sólyi gyerekgyilkosság ügyében, melynek keretében a tárgyaláson a vádlott kihallgatására, továbbá tanúk és szakértők meghallgatására került sor. A vádlott – az előkészítő üléshez hasonlóan – továbbra is csak részben ismeri el a bűncselekmény elkövetését.

2019. szeptember 18.

A Veszprémi Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta a Veszprémi Járásbíróságnak egy szenegáli embercsempész és társai ügyében hozott elsőfokú ítéletét.