Sajtóközlemény

2020. február 12.

A Veszprémi Törvényszék előkészítő ülésen meghozott ítéletében emberölés bűntettének kísérlete és kapcsolati erőszak bűntette miatt halmazati büntetésül 10 év börtönbüntetésre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától azt a 28 éves vádlottat, aki ittas állapotban egy disznóvágáson tört élettársa életére.

2020. február 11.

A Veszprémi Járásbíróság előkészítő ülésen meghozott ítéletével 2 év – 5 évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte azt a két vádlottat, akik temetői vázák ellopásában vettek részt.

2020. február 11.

A Pápai Járásbíróság 1 év – 3 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte állatkínzás bűntette miatt azt az 55 éves vádlottat, aki megmérgezte a szomszédja kutyáját.

2020. február 10.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a hajmáskéri férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint internetes hozzászólásokban az ún. „sólyi gyerekgyilkosság” áldozata testvérének a megölésével fenyegetőzött.

2020. január 22.

Nem egészen egy nap leforgása alatt négy bűncselekményt is elkövetett az a többszörösen büntetett előéletű vádlott, akivel szemben az Ajkai Járásbíróság nemrég hozott I. fokon ítéletet.

2020. január 22.

Lopás vétsége miatt egy évre próbára bocsátotta az Ajkai Járásbíróság azt a vádlottat, aki 2019 májusában a lakóház kertje mögött talált két őzgidát gondozás céljából magához vette, majd a házához tartozó pajtába zárta.

2020. január 8.

A Veszprémi Törvényszék előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinek az ügyében, aki egy veszprémi kocsmában halálos ütést mért egy vele szóváltásba kerülő vendégre.

2019. december 18.

A Veszprémi Törvényszék 2019. december 17-én előkészítő ülésen meghozott elsőfokú ítéletében 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a fiatal felnőtt vádlottat, aki úgy megverte az élettársa volt férjét, hogy annak lépét el kellett távolítani.

2019. december 16.

A Veszprémi Törvényszék 2019. december 12-én kihirdetett ítéletében hét vádlottat végrehajtandó, míg tíz vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt egy milliárdos adóhátrányt okozó áfacsalási ügyben.