Sajtóközlemény

2023. szeptember 21.

Az Ajkai Járásbíróság öt év börtönbüntetésre ítélte és tíz évre kiutasította Magyarország területéről azt a 23 éves szír állampolgárt, akivel szemben a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt volt folyamatban büntetőeljárás. A bíróság kötelezte továbbá a vádlottat bűnügyi költség megfizetésére.

2023. szeptember 20.

A Tapolcai Járásbíróság tárgyaláson hozott ítéletével rablás bűntette miatt 2 év 8 hónap szabadságvesztés büntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a 19 éves férfit. Elrendelte továbbá a Veszprémi Járásbíróság ítéletével kiszabott 1 év 8 hónap fiatalkorúak fogházbüntetése utólagos végrehajtását, valamint kötelezte a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

2023. szeptember 19.

 

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 24 éves pápai férfinek, akivel szemben becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, többrendbeli garázdaság vétsége és kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás.

2023. szeptember 18.

 

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a veszprémi házaspárnak, amelynek tagjaival szemben kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

2023. szeptember 13.

 

Elrendelte a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája azoknak a 33 és 27 éves férfiaknak a letartóztatását, valamint a 16 éves társuknak a bűnügyi felügyeletét, akikkel szemben csoportosan elkövetett fegyveres rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

2023. szeptember 12.

Elrendelte a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája azoknak az 58 és 25 éves, magyar állampolgárságú férfiaknak a letartóztatását, akikkel szemben erőszakkal, élet (illetőleg testi épség) ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel elkövetett emberrablás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

2023. szeptember 7.

A Veszprémi Törvényszék aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte azt a 26 éves férfit, aki 2022 májusában egy veszprémi gyár öltözőjében halálra szurkálta kolléganőjét. A bíróság 2023.

2023. augusztus 31.

Pénzbüntetéssel és járművezetéstől eltiltással sújtotta a bíróság az ittas sofőrt

2023. augusztus 30.

Felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta a bíróság a jogosítvány nélkül balesetet okozó férfit 

A Tapolcai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével közúti baleset okozásának vétsége miatt végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett 10 hónap szabadságvesztés büntetést és 2 év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki a 26 éves füredi férfivel szemben.

2023. augusztus 23.

 

Elrendelte a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája azoknak a 24 és 16 éves, magyar állampolgárságú férfiaknak a letartóztatását, akikkel szemben nagyobb értékre, bűnszövetségben, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás. A bíróság a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását javítóintézetben rendelte végrehajtani.