Sajtóközlemény

2020. január 8.

A Veszprémi Törvényszék előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinek az ügyében, aki egy veszprémi kocsmában halálos ütést mért egy vele szóváltásba kerülő vendégre.

2019. december 18.

A Veszprémi Törvényszék 2019. december 17-én előkészítő ülésen meghozott elsőfokú ítéletében 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a fiatal felnőtt vádlottat, aki úgy megverte az élettársa volt férjét, hogy annak lépét el kellett távolítani.

2019. december 16.

A Veszprémi Törvényszék 2019. december 12-én kihirdetett ítéletében hét vádlottat végrehajtandó, míg tíz vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt egy milliárdos adóhátrányt okozó áfacsalási ügyben.

2019. december 12.

A Pápai Járásbíróság a közelmúltban meghozott jogerős ítéletében felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a két havasalföldi illetőségű román vádlottat, akik a forgalomból kivont lej átváltásával károsítottak meg autósokat, valamint vagyonelkobzást rendelt el velük szemben.

2019. november 27.

A Veszprémi Törvényszék a mai napon meghozott ítéletével felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki egy 60 éves szentkirályszabadjai férfival szemben, aki a testvérére és annak volt feleségére akarta rágyújtani a házukat.

2019. november 21.

Az Ajkai Járásbíróság 2019. november 13-án ítéletet hirdetett két huszonéves vádlott és egy fiatalkorú vádlottársuk ügyében.

2019. november 20.

A Veszprémi Törvényszék 2019. november 20-án folytatólagos tárgyalást tartott az ún. sólyi gyerekgyilkosság ügyében.

2019. november 6.

A Veszprémi Törvényszéken előkészítő ülés tartásával megkezdődött annak férfinak a büntetőügye, aki a vádirat szerint egy több mint 20 cm hosszú ollóval támadt rá a vele szemben lakó sértettre.

2019. november 4.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 19 éves gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint a 83-as számú főút pápai szakaszán volt élettársát akarata ellenére több méteren keresztül hajánál fogva vonszolta maga mellett, majd amikor a sértett egy alkalommal a földre esett, őt ismét megmarkolta nyakánál fogva és tovább vonszolta.

2019. október 29.

A Veszprémi Törvényszék másodfokú tanácsa az ügyészség fellebbezésének helyt adva súlyosította annak a vádlottnak a büntetését, akit egy besurranásos lopás miatt ítélt el első fokon a Tapolcai Járásbíróság.