Sajtóközlemény

2020. november 27.

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével két év – végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki azon ügy I. rendű vádlottjával szemben, melyben erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. Az ügy II.

2020. november 24.

Az Ajkai Járásbíróság 10 év fegyházbüntetésre, 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azon ügy I. rendű vádlottját, melyben az ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és embercsempészés bűntette miatt emelt vádat. A II.

2020. november 13.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája – az ügyészi indítványnak helyt adva – elrendelte annak a 28 éves székesfehérvári férfinak a letartóztatását, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folyik a nyomozás.

2020. november 12.

A Veszprémi Törvényszék a tegnapi napon hozott ítéletével 11 év börtönbüntetésre, mellékbüntetésül pedig 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 35 éves férfit, akivel szemben emberölés bűntettének kísérlete, erőszakkal, éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt

2020. november 12.

A Veszprémi Járásbíróság végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte azt a 34 éves veszprémi férfit, aki olyan rossz körülmények között tartotta a kutyáját, hogy az eb bordái kilátszottak és a lánca a húsába ékelődött.

2020. október 20.

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével 1 év 6 hónap -végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta azt a 43 éves ajkai férfit, akivel szemben hamis vád vétsége, valamint közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

2020. október 16.

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével 120 óra közérdekű munka büntetéssel sújtotta azt a 48 éves veszprémi férfit, akivel szemben kisebb értékre elkövetett lopás vétsége és nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

2020. október 15.

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével egy év időtartamra próbára bocsátotta azt a 26 éves holland férfit, akivel szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

2020. október 14.

A Veszprémi Törvényszék a mai napon megtartott tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a férfinek az ügyében, aki tavaly év végén Balatonfüreden egy vita hevében úgy meglökte vitapartnerét, hogy ő a lökés következtében életét vesztette.

2020. október 9.

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével 60.000,- Ft pénzbüntetéssel sújtotta azt a 48 éves budapesti férfit, akivel szemben hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.