Sajtóközlemény

2023. március 17.

A Tapolcai Járásbíróság 160.000 forint pénzbüntetéssel sújtotta és 1 év 4 hónapra eltiltotta a járművezetéstől azt 33 éves sümegi férfit, akivel szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

2023. március 16.

 

A Kúria ítéletével a Veszprémi Törvényszék három közbenső ítéletét – amelyek a felperes kereseteit a kisajátítás jogalapja vonatkozásában elutasították – hatályában fenntartotta.

Az előzményekről:

2023. március 16.

Elrendelte a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája annak az 51 éves várpalotai férfinak a letartóztatását, akivel szemben közveszélyokozás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

2023. március 9.

 

Elrendelte a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája annak az amerikai férfinek a letartóztatását, akivel szemben a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

2023. március 7.

 

Elrendelte a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája annak a férfinek a letartóztatását, akivel szemben szabálysértési értékre, egy vagy több közokirat, magánokirat vagy készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége miatt folyik büntetőeljárás.

2023. március 7.

A Veszprémi Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa az első fokon eljárt Ajkai Járásbíróság ítéletét helybenhagyta.

2023. március 2.

Az Ajkai Járásbíróság 6 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt az 52 éves férfit, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. A bíróság a vádlottat előzetes mentesítésben részesítette az elítéléshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól, a felfüggesztett szabadságvesztést érintően.

2023. március 1.

A Veszprémi Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa az első fokon eljáró Veszprémi Járásbíróság ítéletét megváltoztatta, és a vádlottak szabadságvesztés büntetését enyhítette: az I. rendű vádlott büntetését 6 év 6 hónapra, a II. rendű vádlottét 6 évre.

2023. február 28.

A Veszprémi Törvényszék négy év fogházbüntetésre és 200.000 forint pénzbüntetésre ítélte az ügy IV. rendű vádlottját, akivel szemben különösen nagy értékre, ügyvédként elkövetett pénzmosás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

2023. február 24.

Elrendelte a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája a letartóztatását annak a 24 éves budapesti férfinak, akivel szemben nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás.