Sajtóközlemény

2022. június 22.

A Veszprémi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt az 33 éves nőt, aki 2021 márciusában egy Veszprémhez közeli kistelepülésen egy konyhakéssel megszúrta élettársát.

2022. június 2.

Az Ajkai Járásbíróság két év – végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre, valamint négy év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a 49 éves ajkai nőt, akivel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség. Kötelezte továbbá a bírósága vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

2022. május 25.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 25 éves férfinak, akivel szemben emberölés bűntette miatt indult nyomozás. A bíróság a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónap időtartamra rendelte el.

2022. április 21.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak az 56 éves zirci férfinak, akivel szemben emberölés bűntette miatt indult nyomozás. A bíróság a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb egy hónap időtartamra rendelte el.

2022. március 25.

Az Ajkai Járásbíróság hat év börtönbüntetésre, tíz év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint hat év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte azt a 32 éves férfit, akivel szemben halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette és hamis vád bűntette miatt folyt a büntetőeljárás.

2022. március 25.

A Veszprémi Törvényszék hét év hat hónap börtönbüntetésre és tíz év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte azt a 48 éves pápai férfit, akivel szemben háromrendbeli emberölés előkészületének bűntette miatt folyt a büntetőeljárás.

2022. március 10.

A Veszprémi Törvényszék másodfokú tanácsa megváltoztatta a Veszprémi Járásbíróságnak az úgynevezett „gyilkos kos” ügyében hozott elsőfokú ítéletét és mellőzte a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtásának a felfüggesztését.

2022. február 24.

A Veszprémi Járásbíróság ítéletet hirdetett a maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolt vádlottak ügyében. A bíróság megállapította a vádlottak bűnösségét és az I. rendű vádlottat két év, míg a II. rendű vádlottat három év időtartamra próbára bocsátotta, emellett a II.

2021. december 10.

A Tapolcai Járásbíróságon tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzéssel és próbára bocsátással zárult azoknak a vádlottaknak a büntetőügye, akik Sümegen előbb illegálisan megvásároltak egy barna medve preparátumot, majd ezt az interneten értékesítésre meghirdették.

2021. november 17.

A Veszprémi Törvényszék a vádirati minősítéssel egyezően halált okozó testi sértés bűntettében és kisebb súlyú más bűncselekményekben találta bűnösnek a sajtóban a „badacsonyi borász meggyilkolásaként” emlegetett ügy vádlottjait és szabott ki velük szemben határozott idejű szabadságvesztés büntetést.