Sajtóközlemény

2020. április 8.

A tárgyalás tartását kérte annak a 66 éves veszprémi férfinek a védője, akit a Veszprémi Járásbíróság cserbenhagyás vétsége miatt tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével 135.000 Ft pénzbüntetésre és 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélt.

2020. április 8.

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével egy év időtartamra próbára bocsátotta azt a férfit, aki gépkocsijának meghibásodott motorját kicserélte, azt azonban a hatóság felé nem jelezte.

2020. április 8.

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével 240.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki azzal a vádlottal szemben, aki volt felesége házából lopott el különféle ingóságokat. A bíróság kötelezte a vádlottat a bűncselekménnyel okozott kár megtérítésére, valamint az eljárási illeték megfizetésére is.

2020. április 7.

A Veszprémi Törvényszék a koronavírus járvány miatt bevezetett eltérő eljárási szabályok adta lehetőséggel élve úgy tartott ülést egy letartóztatás fenntartásáról, hogy az ügyész és az ügyvéd Skype alkalmazáson keresztül vett részt az eljárási cselekményen.

2020. április 6.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája – távmegallgatás keretében megtartott ülésen - az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapra elrendelte annak az 56 éves férfinak a letartóztatását, aki eltörte élettársa állkapcsát.

2020. április 3.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adva ülés tartása nélkül meghozott végzésével az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb három hónappal meghosszabbította a gyermekpornográfiával gyanúsított férfi letartóztatását.

2020. április 2.

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével 1 év 6 hónapi időtartamra próbára bocsátotta azt a 23 éves férfit, aki egy közösségi oldalon és telefonon keresztül is halálosan megfenyegetett egy másik férfit.

2020. április 1.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványának helyt adva további 2 hónappal meghosszabbította annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akik egy szövevényes zsarolási ügy résztvevői.

2020. április 1.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája telekommunikációs eszköz használatával megtartott ülésen elrendelte a bűnügyi felügyeletét a tizennyolcadik életévét be nem töltött, kizsákmányolás céljából személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére erőszakkal, fenyegetéssel, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt indult ügy egyik gyanúsítottjának.

2020. március 31.

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott határozatával közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 100.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, valamint kötelezte őt a bűnügyi költség megfizetésére.