Letartóztatásban a kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított férfi

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves férfinek, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok alapján rendőrjárőrök a gyanúsítottat 2024. február 9-én délután Pápán, egy murvás parkolóban leállított motorral várakozó személygépkocsiban igazoltatták. Az igazoltatás során a gyanúsítottnál megtaláltak és lefoglaltak alumínium fóliába csomagolt fehér színű kristályos anyagot, műanyag fóliába csomagolt zöld növényi törmeléket, 2 db tablettát, továbbá 1 db digitális mérleget. A helyszínen a gyanúsított úgy nyilatkozott, hogy a lefoglalt anyagmaradványok speed por és marihuána, melyek az ő tulajdonát képezik. A gyanúsítottal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt a gyanúsított szervezetében THC-ra pozitív eredményt mutatott.

A gyanúsított a rendőri intézkedést megelőzően kábítószert értékesített egy pápai lakosnak, melyért 3.500,- Ft-ot kapott.

A rendőri intézkedést követően a gyanúsított lakcímén tartott kutatás során lefoglalásra került 7,5 db színes tabletta, valamint kb. 364 g zöld színű kábítószergyanús növényi anyagmaradvány.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében, illetve bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Veszprém, 2024. február 21.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály