Elrendelte a bíróság a kábítószerrel kereskedő veszprémi házaspár letartóztatását

 

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a veszprémi házaspárnak, amelynek tagjaival szemben kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A megalapozott gyanú szerint a házaspár 2022. október 1. napjától 2023. július 1. napjáig terjedő időszakban Veszprémben kábítószert árult, és mindketten fogyasztottak is kábítószert. A fogyasztó személyekkel telefon útján és személyesen tartották a kapcsolatot, akik a megvásárolt szereket készpénzben, illetve utalással rendezték. A házaspár mindkét tagjának kábítószer gyorstesztje THC hatóanyagra mutatott pozitív értéket.

A bíróság a gyanúsítottak letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében látta indokoltnak.

A végzés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a házaspár a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Veszprém, 2023. szeptember 18.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály