Elrendelte a bíróság a veszprémi áruházból többszázezer forint értékű termékeket eltulajdonító férfi letartóztatását

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 66 éves férfinak, akivel szemben kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A megalapozott gyanú szerint 2023. augusztus 8-án reggel egy veszprémi áruházban egy bevásárlókocsiba 344.886 forint összértékben mintegy 146 terméket - élelmiszert, alkoholt, ruházati termékeket, háztartási eszközöket – helyezett el, melyet követően az áruházból a termékek kifizetése nélkül távozott, azonban a biztonsági őr a bejárati ajtónál feltartóztatta.

A gyanúsított fenti cselekményével 344.886 forint kárt okozott a sértettnek, mely kár részben térült meg, figyelemmel arra, hogy a gyanúsított több terméket megbontott, illetve romlandó élelmiszert is eltulajdonított.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított a fenti cselekményt megelőző néhány hétben Zalaegerszegen, Szekszárdon és Komáromban is követett el lopási cselekményt.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel látta indokoltnak arra tekintettel, hogy a gyanúsított személyi körülményei rendezetlenek, hajléktalan életmódot folytat, továbbá vele szemben vagyon elleni bűncselekmények miatt vannak folyamatban büntetőeljárások különböző rendőrkapitányságokon.

A végzés véglegessé vált.

Veszprém, 2023. augusztus 17.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály