Pénzbüntetést és eltiltást kapott az ittas sofőr, aki egy betonoszlopnak ütközött

 

A Tapolcai Járásbíróság 240.000 forint pénzbüntetéssel sújtotta és 1 évre eltiltotta a járművezetéstől azt a 40 éves férfit, akivel szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

A bíróság által megállapított tényállás szerint, a vádlott 2022. október 13-án 15 órakor ittas állapotban vezette a munkáltatója tulajdonát képező tehergépkocsit, mellyel Badacsonytomajon közlekedett. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban ittassága következtében a jobb oldali útpadkára sodródott, majd ott a járműve jobb első részével egy betonoszlopnak ütközött, majd onnan az útpadkán tovább sodródva, az úttest jobb szélén megállt. Az ütközés következtében a betonoszlop kitört. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a tehergépkocsiban anyagi kár keletkezett. Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. tulajdonát képező betonoszlopban 694.220 forint, a Magyar Telekom Nyrt. tulajdonát képező erősáramú vezetékben 150.000 forint kár keletkezett.

A helyszínre érkező rendőrjárőrök a vádlottat az orvosi ügyeletre vitték, ahol a vádlott vérmintájában etilalkohol koncentráció volt kimutatható.

Az ítélet nem jogerős, az ellen az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezést jelentett be.

Veszprém, 2023. május 17.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály