Elrendelte a bíróság a garázdasággal gyanúsított férfi letartóztatását

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 24 éves, pápai férfinek, akivel szemben garázdaság vétsége és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt folyik büntetőeljárás.

A gyanúsított 2023. január elején, az esti órákban megjelent egy pápai kifőzdénél, majd bement az üzletbe és – egy korábbi nézeteltérésből kifolyólag – szidalmazni kezdte az ott tartózkodó személyeket.

Az üzletben tartózkodó személyek felszólították, hogy távozzon az épületből, amely kérésnek azonban csak akkor tett eleget, amikor a kifőzde vendégei a történtekről értesítették a rendőrséget. A gyanúsított a helyiség elhagyása közben az épület bejárati ajtaját szándékosan megrúgta, hogy az a mögötte gyalogosan közlekedő férfit eltalálja.

A gyanúsított az üzlet elhagyását követően nem távozott a helyszínről, hanem az épület előtti utcán maradt. A kifőzdében tartózkodó személyek – tartva attól, hogy az utca mellett parkoló gépjárműveikben kárt tesz – utánamentek. A férfi a kifőzde előtti utcában az ott parkoló egyik gépjármű motorháztetőjére lökött egy nőt, majd őt egy alkalommal, tenyérrel arcon ütötte. Az ütést követően továbbra is bántalmazni akarta a sértettet, azonban az épület előtt tartózkodó személyek abban megakadályozták.

A gyanúsított a nő bántalmazását követően jobb kezével megfogta a vele szemben álló férfi nyakát, majd egy alkalommal, nagy erővel, ököllel megütötte a szeme alatti tájékán a sértettet, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A gyanúsított a cselekmény elkövetése során végig erőszakos magatartást tanúsított.

A bíróság a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a bizonyítás veszélyeztetése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be; másodfokon a Veszprémi Törvényszék dönt az ügyben. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Veszprém, 2023. január 23.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály