Elrendelte a bíróság a szobájában benzinnel tüzet gyújtó férfi letartóztatását

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 62 éves devecseri férfinak, akivel szemben közveszélyokozás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2023. január 10-én devecseri lakóháza szobájának belsejét égésgyorsító anyaggal (vélhetőleg benzin üzemanyaggal) lelocsolta, majd azt követően az ingatlanban felhalmozott fát, és az azok mellett lévő ruhaneműket is lelocsolta üzemanyaggal, azokat meggyújtotta, amelytől azonnal tűz keletkezett, aminek következtében a lakóház kiégett. A gyanúsított az okozott tüzet nem próbálta meg megfékezni, annak oltására intézkedést nem tett, melynek következtében a szomszédos ingatlanok is a tűz pusztításának, azaz közveszélynek voltak kitéve. A tüzet a szomszédok által értesített tűzoltók fékezték meg.

A bíróság a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzéssel szemben a gyanúsított védője fellebbezést jelentett be, másodfokon a Veszprémi Törvényszék dönt az ügyben. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Veszprém, 2023. január 19.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály