Elrendelte a bíróság a gyermekkorú és fiatalkorú személyektől erőszakkal pénzt követelő gyanúsított letartóztatását

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 18 éves Veszprém megyei férfinak, akivel szemben rablás bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

A megalapozott gyanú szerint 2022. november 5-én délelőtt a gyanúsított Sümeg belterületén két fiatalkorút és egy gyermekkorút élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmazva megfenyegetett azzal, hogy "Ne kelljen titeket megvernem, azért, hogy pénzt adjatok". A gyanúsított a fenyegetés során ingerült, ideges állapotban erőteljes hangon fenyegette a fiatalkorú és gyermekkorú személyeket, miközben kezeit maga előtt ökölbe szorítva kissé megemelve tartotta, melynek hatására egyikük átadott 1 darab 1000 forintos bankjegyet a gyanúsítottnak.

A történteket figyelemmel kísérte a járőrszolgálatot ellátó rendőrjárőr, aki a távozó fiatal-és gyermekkorúakat a cselekmény kapcsán megállította és a helyszínen tartózkodó gyanúsítottat kérdőre vonta, ekkor a gyanúsított a nadrágja zsebéből elővette az 1000 forintos bankjegyet, melyet a rendőrjárőr az érintettnek visszaadott.

A bíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzés véglegessé vált.

Veszprém, 2022. november 22.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály