Letartóztatásban a munkatársa leszúrásával gyanúsított férfi

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 25 éves férfinak, akivel szemben emberölés bűntette miatt indult nyomozás. A bíróság a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónap időtartamra rendelte el.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és a sértett egy veszprémi üzemben dolgoztak, közöttük személyes kapcsolat nem alakult ki, a gyanúsított a közösségi médián keresztül szerzett információt a sértettről. A gyanúsított 2022. május 22. napján, az éjszakai műszak befejeztét követően a férfi öltözőbe ment, az öltözőszekrényéből kivette az étkezéshez használt kését, majd késsel a kezében a közelben lévő női öltözőbe ment, ahol a sértett tartózkodott. A sértettet több alkalommal mellkason szúrta, miközben a sértett védekezett. A sértett segítségért kiáltott, amelyet a férfi öltözőben tartózkodó munkatárs meghallott és a segítségére sietett. A női öltözőbe belépve a munkatárs már azt észlelte, hogy a sértett az öltözőszekrényénél a padozaton feküdt, erősen vérzett, miközben a gyanúsított a sértett mellett állt, kezében maga mellett tartotta a kést. A munkatárs, a további helyszínre érkező munkatárssal együtt felszólította a gyanúsítottat, hogy ne csináljon semmit, azonban a gyanúsított késsel a kezében megindult feléjük, akik annak további támadásától tartva elfutottak, segítséget kértek. A helyszínre kiérkezett mentőszolgálat a sértett halálát tudta csak megállapítani. A gyanúsított beismerő vallomást tett.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a tanúk befolyásolásának veszélye, illetőleg a bűnismétlés reális veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzés ellen nem jelentettek be fellebbezést, így az véglegessé vált.

Veszprém, 2022. május 25.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály