Letartóztatásban a veszprémi ékszerbolt kirablásával gyanúsított román férfi

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 29 éves román állampolgárságú férfinak a letartóztatását, akit egy ékszerbolti rablás feltételezett elkövetőjeként európai elfogatóparancs alapján fogtak el a román hatóságok.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és öt társa 2020 novemberében egy veszprémi áruházban található ékszerboltba maszkban, csuklyában és kalapácsokkal felfegyverkezve behatolt. Az elkövetőek az ékszerbolt üveg vitrinjeit betörték, onnan különböző aranyékszereket tulajdonítottak el több, mint 10 millió forint értékben. Az üzlet tulajdonosa az elkövetőket megpróbálta feltartóztatni és egyiküket megfogta, aki azonban az értéktárgyak megtartása érdekében bántalmazta a sértettet.

Az elkövetők közül az eddig beazonosított két román állampolgárságú férfi ügyében a Veszprémi Járásbíróság március végén bocsátott ki nemzetközi és európai elfogatóparancsot, amely a most letartóztatott terhelt vonatkozásában eredményre vezetett, és a román hatóságok a gyanúsítottat átadták a magyar bűnüldöző hatóságoknak.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés-elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt rendelte el az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 1 hónapra.

A bíróság döntését valamennyi fellebbezésre jogosult tudomásul vette, ezért az végleges.

Veszprém, 2021. május 13.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály