Újabb embercsempész letartóztatásban

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 34 éves oroszlányi férfinak, akivel szemben az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt folyik a nyomozás.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2021. április 14-én az esti órákban megbízást kapott arra, hogy másnap hajnalban menjen személygépkocsival a megbízó által megjelölt helyre abból a célból, hogy onnan illegálisan Magyarországon tartózkodó külföldi állampolgárságú személyeket szállítson Ausztriába, melyért 200 euró díjazást kapott volna személyenként.

A gyanúsított – miután a fentiekbe beleegyezett –, hajnalban az ismeretlen személytől telefonon kapott képüzenetben megjelöltek szerint személygépkocsival Bajára ment, ahol a képüzenetben megjelölt koordináták alapján felvett a személygépkocsiba három szír állampolgárságú személyt abból a célból, hogy őket Ausztriába szállítsa.

A gyanúsított e célból a szóban forgó személygépkocsival az autópályán keresztül, majd arról letérve Veszprém irányába közlekedett, amikor Litér belterületén rendőri igazoltatásra került sor.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének veszélye és bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé.

Veszprém, 2021. április 20.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály