Próbára bocsátotta a bíróság a verekedő férfiakat

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével egy-egy év időtartamra próbára bocsátotta azt a két – 56 és 58 éves – várpalotai férfit, akikkel szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a II. rendű vádlott 2020. szeptember 26-án az esti órákban megjelent egy várpalotai büfében. A kocsmában tartózkodott a II. rendű vádlott élettársa, akivel a II.  rendű vádlott kiabálni kezdett, hogy ne igyon és menjen vele haza. Az I.  rendű vádlottnak nem tetszett a II. rendű vádlott viselkedése, felszólította arra, hogy ne kiabáljon, mert erre ők nem kíváncsiak. Emiatt szóváltás alakult ki a vádlottak között, melynek során az I. rendű vádlott odalépett a II. rendű vádlotthoz és lefejelte. Ezt követően a II. rendű vádlott megfogta az I. rendű vádlott ruháját és kiráncigálta őt az udvarra. Az udvaron a vádlottak egymásnak estek és kölcsönösen ököllel és tenyérrel is bántalmazták egymást, melynek során az I. rendű vádlott a földre került, őt a II. rendű vádlott ezt követően is bántalmazta, ütötte.

Egy, a verekedést észlelő személy rákiabált a vádlottakra, majd a II. rendű vádlottat leszedte az I. rendű vádlottról.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A büntetővégzés jogerős.

Veszprém, 2021. március 29.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály