Elrendelte a bíróság az élettársát életveszélyesen megkéselő nő letartóztatását

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 31 éves balatonfűzfői nőnek, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást a rendőrség.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és élettársa külterületen élnek egy nylonból és plédekből összetákolt sátorban. 2021. március 11-én a gyanúsított és a sértett napközben nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztottak el, majd ittas állapotban az esti órákban veszekedni kezdett. A gyanúsított a vitatkozást megelégelve az ágy melletti polcról kezébe vett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést, mellyel az ágyon a hátán fekvő sértettet hastájékon szúrta. A gyanúsított a cselekmény elkövetését követően segélyhívón bejelentette, hogy élettársába belevágta a kést és segítséget kért.

A gyanúsított cselekménye következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett, a helyszínre érkező mentők kórházba szállították, ahol megműtötték.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásuk vették, míg a védő nyilatkozattételére nyitva álló határidő még nem telt el.

Veszprém, 2021. március 19.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály