Letartóztatta a bíróság a verekedő hajléktalanokat

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akikkel szemben súlyos testi sértés bűntette miatt folyik a nyomozás. A bíróság a gyanúsítottak letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb egy hónapra rendelte el.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak hajléktalan életmódot folytatnak, az egyik gyanúsított jelenleg egy Pápán található romos, elhagyatott épületben lakik. Ugyanezen ingatlanban lakik a sértett is. 2020 decemberének egyik reggelén a romos ingatlanban lakó gyanúsított a másik gyanúsított társaságában megjelent az ingatlanban, ahol a sértettel beszélgetni kezdtek. Az ottlakó gyanúsított azt vetette a sértett szemére, hogy a sértett elvett tőle korábban 300 forintot, illetve egy pár cipőjét. A sértett tagadta, hogy bármit is eltulajdonított volna a gyanúsítottól, ennek ellenére pár száz forintot mégis átadott a gyanúsítottnak, a cipő elvételét ugyanakkor továbbra sem ismerte el. Emiatt a gyanúsítottak dühösek lettek a sértettre, majd bántalmazni kezdték oly módon, hogy az egyik gyanúsított orron térdelte a földön egy matracon ülő sértettet, akinek a rúgás következtében az orra vérezni kezdett. Ezt követően a másik gyanúsított több alkalommal ököllel megütötte a sértett arcát, amelynek következtében a sértett leesett a matracról. A gyanúsítottak ekkor több alkalommal megütötték, illetve megrúgták a sértettet, a rúgások a sértett fejét és törzsét érték. A sértett bántalmazását követően a gyanúsítottak távoztak a helyszínről.

A sértett a gyanúsítottak bántalmazása következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett el.

A bíróság a gyanúsítottak letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélyére, a bizonyítás megnehezítésének veszélyére, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel látta indokoltnak.

A végzéssel szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el.

Veszprém, 2020. december 12.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály