Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság a féltékeny feleséget

Az Ajkai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével egy év – végrehajtásában egy év négy hónap próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta azt az 54 éves nőt, akivel szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férjének korábbi felesége, a sértett rokkantsági ellátásra jogosult. 2019 nyarán a sértett meglátogatta a gyermekeit, majd a látogatást követően hazaindult egy másik személy által vezetett gépkocsival, amit a vádlott meglátott.

A vádlott féltékenysége miatt gépjárművel utánuk hajtott, és villogtatással és hangjelzéssel jelezte a sértett számára, hogy álljanak meg. Mivel a sértett és a gépkocsit vezető személy ennek nem tett eleget, a vádlott megelőzte őket, és gépjárművével megállt előttük. A vádlott „kiugrott” a gépjárműből, az utcán hangosan kiabált a sértettnek, majd hirtelen rátámadt, többször megütötte az arcán, megtépte a haját, meg is harapta a sértettet. A sértett védekezni próbált, a korábban az autót vezető személy sietett a segítségére, és lehúzta a vádlottat a sértettről. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A büntetővégzés jogerőre emelkedett.

Veszprém, 2020. december 12.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály