Meghosszabbította a bíróság a lopással gyanúsított férfi letartóztatását

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb három hónappal meghosszabbította a letartóztatását annak az 57 éves hajléktalan férfinak, akivel szemben szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt folyik büntetőeljárás.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2020. április elején, majd júniusban összesen 3,5 rekesz üveges sört tulajdonított el egy veszprémi cég ital lerakatából. Megalapozottan gyanúsítható továbbá a férfi azzal is, hogy júniusban egy veszprémi patika kerékpártárolójából egy kerékpárt tulajdonított el, valamint egy építés alatt lévő ingatlan nyitott ablakán bemászott és onnan egy láncfűrészt zsákmányolt. Pár nappal később egy vas ablakrácsot jogtalanul eltulajdonított, valamint késő éjjel bement egy cég nyitott hátsó udvarára, az ott elhelyezett raklapokon lévő rekeszekből eltulajdonított összesen több üveges sört.

A bíróság a letartóztatás meghosszabbítását a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A bíróság végzése még nem vált véglegessé.

Veszprém, 2020. július 21.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály