Letartóztatásba került a volt élettársát a hajánál fogva vonszoló férfi

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 19 éves gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint a 83-as számú főút pápai szakaszán volt élettársát akarata ellenére több méteren keresztül hajánál fogva vonszolta maga mellett, majd amikor a sértett egy alkalommal a földre esett, őt ismét megmarkolta nyakánál fogva és tovább vonszolta.

A gyanúsítottat a nyomozó hatóság a fenti cselekmény miatt 1 rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt hallgatta ki. A gyanúsított a fenti cselekményt garázdaság vétsége miatt kiszabott próbára bocsátás próbaideje alatt követte el. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését követően ismeretlen helyre távozott, ezért vele szemben elfogatóparancs kibocsátására került sor, amely eredményre vezetett.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság végzése végleges.

Veszprém, 2019. november 4.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály