Megverte volt élettársát, ablakot tört be, telefont lopott, majd a kiskutyáját is agyonverte a letartóztatásba került férfi

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 26 éves terheltnek a letartóztatását, aki mindössze két nap leforgása alatt négy bűncselekményt követett el.

A terhelt a megalapozott gyanú szerint 2019. szeptember 4-én az esti órákban a devecseri autóbuszpályaudvaron találkozott volt élettársával, akivel szóváltásba került, a sértettet több alkalommal ököllel megütötte, mellkason rúgta, majd a bántalmazás folytán földre kerülő nőt fejbe is rúgta. Amikor a sértett telefonon értesítette a rendőrséget, a terhelt ismét több alkalommal, ököllel megütötte és megrúgta volt élettársát, majd kiment a váróteremből. A terhelt távozása során kitörte a buszpályaudvaron lévő büfé ablakát is. A volt élettárs a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A terhelt ugyanezen az estén bemászott egy devecseri ingatlan udvarára, majd a lakóház bejárati ajtaját kezdte rángatni. Amikor a sértett fia ajtót nyitott, a terhelt szó nélkül beszaladt a házba, majd magához vette a sértett mobiltelefonját, majd azzal kifutott a házból és a kapun átmászva távozott. Az eljárás során a sértett az eltulajdonított telefont visszakapta.

A terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2019. szeptember 5-én a délelőtt folyamán megjelent egy devecseri kávézóban a 4 hónapos kutyája társaságában. Az üzletben a kutya be akart bújni a sütő mellé a falhoz, azonban ekkor a terhelt a hátánál fogva kihúzta a kutyát, majd az ölébe vette és két alkalommal, ököllel tarkón ütötte, amitől azonnal elkezdett folyni a vér az állat orrából, továbbá remegett és nyüszített. Ezt követően a terhelt a kutyával együtt távozott az üzletből. A terhelt ezen magatartása a jelenlévő eladóban megbotránkozást és riadalmat keltett.

A terhelt még ugyanezen a napon délután tovább folytatta a kutya bántalmazását oly módon, hogy a kutyát a nyakbőrénél fogva felemelte, majd a földhöz vágta. A kutya ekkor nyüszíteni kezdett és el akart futni, azonban a terhelt elé állt, és több alkalommal, nagy erővel belerúgott. A terhelt rúgásainak hatására a kutya már nem tudott felállni, elfeküdt. A terhelt által elkövetett bántalmazás az állatnak olyan különös szenvedést okozott, mely miatt rövid időn belül elpusztult.

A terheltet a fenti cselekmények miatt az Ajkai Rendőrkapitányság 2 rendbeli garázdaság vétsége, valamint 1 rendbeli állatkínzás büntette és 1 rendbeli lopás vétsége miatt vonta felelősségre.

A járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 1 hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását a szökés és elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének veszélye, továbbá a bűnismétlés ténye és veszélye miatt.

Veszprém, 2019. szeptember 10.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály