Nem tanult a hibájából: eltiltották mégis volán mögé ült több alkalommal is

A Veszprémi Járásbíróság 2019. április 16. napján meghozott végzésében az eljárás alá vont személyt járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt 12 nap elzárással sújtotta, valamint 12 hónap időtartamra a közúti járművezetéstől eltiltotta.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az eljárás alá vont személy 2019. április 14. napján a 8-as számú főútvonalon - tudva arról, hogy vele szemben járművezetéstől eltiltás van érvényben - gépjárművével részt vett a közúti közlekedésben.

Az eljárás alá vont személyt korábban több alkalommal vonták felelősségre szabálysértés elkövetése miatt: négy alkalommal engedély nélküli vezetés, két alkalommal járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt.

Mindezeken túl az eljárás alá vont személy 226 km/h sebességgel közlekedett, ez azonban külön eljárásban kerül elbírálásra.

Az elsőfokú bíróság végzése ellen az eljárás alá vont személy fellebbezést nyújtott be, mely melyet a Veszprémi Törvényszék mint másodfokú bíróság 2019. április 23. napján elbírált, ennek során a Veszprémi Járásbíróság végzését hatályában tartotta, így az jogerős.

Veszprém, 2019. április 25.

/A Veszprémi T0örvényszék Sajtóosztálya/