Lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés és orvvadászat bűntette: felfüggesztett börtönt kapott elsőfokon a vádlott

A Tapolcai Járásbíróság 2019. április 17-én kihirdetett ítéletével lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért őt két év – végrehajtásában négy évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. augusztus 2-án egy vadásztársasághoz tartozó egyéni vadászati körzetben vadászatra való jogosultság nélkül tartózkodott, ott vad elejtésére irányuló tevékenységet végzett illegálisan tartott lőfegyverrel. A vádlott a vadásztársaságnak nem tagja, az általa illegálisan tartott lőfegyver szőrmés és szárnyas dúvad elejtésére alkalmas.

A vádlott tulajdonát képező présházban néhány nappal később foganatosított házkutatás során lefoglalásra került több lőfegyvernek minősülő fegyver, lőszerek, lőszerelemek. A lefoglalt lőfegyverek üzemképesek, lövés leadására, valamint a fegyverből kilőtt lövedékek emberélet kioltására alkalmasak. A vádlott fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezett.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott, védője és az ügyész is 3 napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozata megtételére.

Veszprém, 2019. április 18.

/A Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya/