Eléjük kanyarodott, ezért eltörték az orrát – Ítélethirdetés az Ajkai Járásbíróságon

2018. május 22-én kihirdetett ítéletében bűnösnek mondta ki az Ajkai Járásbíróság társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntettében azt a két vádlottat, akik 2016 őszén nehezményezték, hogy a sértett autójával eléjük kanyarodott, és emiatt fékezniük kellett. A vádlottak a sértettet követve rádudáltak, majd amikor a sértett a gépkocsijával félre húzódott, szorosan mellé parkoltak, és az autójukból kiszállva hangosan kiabáltak vele, illetve a lehúzott ablakon keresztül az arca felé ütöttek, mely elől a sértettnek még sikerült elhajolnia. A sértett ‒ mivel nem tudott elhajtani a helyszínről ‒ megpróbált kiszállni az autójából, mire a vádlottak a sértett gépkocsijának ajtaját együttes erővel rávágták a sértett fejére. Az ütés a sértett orrát érte, a szemüvege eltörött és a vádlottak bántalmazása következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsont törést szenvedett.

A bíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok mérlegelésével mindkét vádlottat bűnösnek találta. Az I. rendű vádlottat 1 év 6 hónap, a II. rendű vádlottat 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és mindkettejüket 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte a II. rendű vádlottal szemben egy korábbi, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett 8 hónapi fogházbüntetés utólagos végrehajtását.

Az ítélet nem jogerős; a vádlottak és I. rendű vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

Veszprém, 2018. május 29.

 

/A Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya/