Büntetés-végrehajtási szakmai nap a Veszprémi Törvényszéken Közös tanácskozás az együttműködés jegyében

A Veszprémi Törvényszék Büntetés-végrehajtási csoportja 2024. február 14-én szakmai rendezvényt tartott a Büntetés-végrehajtási törvény jelentős módosítása illetve az azt eredményező új eljárások szakmai egyeztetése céljából.

A tanácskozáson részt vettek a Veszprém Vármegyei Főügyészség büntetés-végrehajtási ügyeket ellátó ügyészei valamint a Veszprémi Törvényszék Büntetés-végrehajtási ügyszakos bírái, bírósági titkára és igazságügyi alkalmazottai mellett a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Porubszky Szabolcs bv. ezredes, Szűr Krisztián bv. alezredes, a Biztonsági és Fogvatartási Osztály vezetője, Gyarmati Margit bv. alezredes, a Fogvatartási Ügyek Alosztályának vezetője.

Dr. Szilágyi István, a Veszprémi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája előadásában összefoglalta a bírósági eljárásokat érintő lényeges változásokat.

Somogyvári Mihály bv. ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság Központi Kivizsgáló és Módszertani Intézetének főosztályvezetője részletesen ismertette a Büntetés-végrehajtási törvény módosításával, a kategóriarendszer bevezetésével elérni kívánt célokat. 

A szakmai rendezvény további célja a Veszprémi Törvényszék Büntetés-végrehajtási csoportja, a Veszprém Vármegyei Főügyészség és a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet közötti együttműködéssel kapcsolatosan felmerült kérdések egyeztetése volt.

A tanácskozás résztvevői a szakmai párbeszéd további folytatásában állapodtak meg.

Veszprém, 2024. február 19.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály