Újabb mérföldkőhöz érkezett a „Családbarát munkahely” program

 

A Veszprémi Törvényszék több évvel ezelőtt célul tűzte ki családbarát munkahely kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok támogatását, melyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. Ezen törekvéshez illeszkedve a törvényszék 2019-ben és 2022. december 12. napján „Családbarát munkahely” címben részesült.

Ennek keretében került sor a Tapolcai Járásbíróságon stresszkezelő foglalkozás megrendezésére, amely vidám, oldott hangulatban telt.

A „Családbarát munkahely” újabb mérföldköveként legutóbb „gyereksarkok” kerültek kialakításra Veszprém Vármegye bíróságain.

Köztudott, hogy a bíróság ítélkezési tevékenységéhez kapcsolódóan a bíróság épületeibe a tizennégy év alatti gyermekek belépése főszabályként nem megengedett. Ez alól egyedileg felmerülő élethelyzetekben kivétel tehető, amelyet speciális gyermekvédelmi szempontok indokolhatnak.

A bíróság vezetőjének engedélyével a munkavállalók kiskorú gyermekeinek is rövid idejű, felügyelet melletti tartózkodására alkalmas terek létrehozása illeszkedik a törvényszék családbarát koncepciójának megvalósításához.

A bírósági dolgozók önzetlen felajánlásából gyermekbútorok, asztalok, székek, könyvek és rengeteg játék került elhelyezésre, így az engedéllyel az épületben tartózkodó gyermekek a hivatali idő alatt megfelelő környezetben lehetnek.  

 

Veszprém, 2023. május 24.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya

CsatolmányMéret
3.03 MB