Stresszkezelő foglalkozások a vármegye bíróságain

Stresszkezelő foglalkozások a vármegye bíróságain

A Veszprémi Törvényszék a korábban közzétett tájékoztatás alapján 2022. december 12. napján „Családbarát munkahely” címben részesült, amely a bíróságokon szolgálatot teljesítő munkavállalók munkahelyi körülményeinek javítására irányuló lépések eredménye.

Ezek között szerepel az önkéntes jelentkezések alapján tartott stresszkezelő foglalkozás is, amely idén első alkalommal a Tapolcai Járásbíróságon került megrendezésre.

A résztvevők a nap folyamán kiscsoportos, páros és egyéni feladatokat végeztek, melyeket elméleti anyagok, kutatási eredmények, videok, hanganyagok tettek teljessé a stresszkezelés témakörében. A munkavállalók különböző stresszkezelő technikákkal ismerkedtek meg, kitértek a stresszel kapcsolatos gondolkodási sémákra, figyelemgyakorlatokra, meditációra, valamint az egészségre gyakorolt hatásaira.   

A hosszú hétvége előtti napon tartott foglalkozás eredményeként egy vidám és jó hangulatú tréning valósult meg, amely nemcsak a résztvevők közösségi szemléletét, hanem a mindennapi feszültségekkel szembeni ellenálló képességét is javította.

A Veszprémi Törvényszék a korábbi jó tapasztalatokra figyelemmel kívánja folytatni ezeket a foglalkozásokat a vármegye bíróságain.

Veszprém, 2023. május 17.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya