Telefonon továbbra is ügyfelei rendelkezésére áll a Veszprémi Járásbíróság

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt 2020 március közepe óta ugyan a bírósági épületek nem látogathatók személyes ügyintézés céljából, azonban az Ajkai Járásbírósághoz hasonlóan a Veszprémi Járásbíróság is telefonos ügyfélszolgálattal nyújt eljárási segítséget ügyfeleinek.

A járásbíróság ügyfelei eljárási kérdéseikkel a hét minden napján az illetékes kezelőirodához fordulhatnak telefonon vagy e-mailen keresztül. Amennyiben az érdeklődők kérdései kizárólag ügyviteli jellegűek, akkor a kezelőirodák munkatársai megadják a szükséges felvilágosítást, míg amennyiben eljárásjogi kérdések merülnek fel, kapcsolják a jogi végzettséggel rendelkező bírósági fogalmazókat.

A Kormány által megalkotott átmeneti eljárási szabályok nem teszik kötelezővé a polgári peres formanyomtatványok használatát, azonban a kérelmeknek meg kell felelniük az eljárási törvény által előírt egyéb alaki és tartalmi követelményeknek. Ezekről a járásbíróság fogalmazói telefonon is szakszerű felvilágosítást tudnak adni a jogi képviselő nélkül eljáró ügyfeleknek. Az ügy érdemére vonatkozó, úgynevezett anyagi jogi segítségnyújtás érdekében továbbra is az ügyfél lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti kormányhivatal jogi segítségnyújtó szolgálatához lehet fordulni, ahogyan ők jogosultak pártfogó ügyvéd engedélyezésére is.

A lajstromirodák telefonszáma:

Polgári: 70/514-7702

Végrehajtási: 70/514-7701

Büntető és szabálysértési: 70/514-7714

E-mail: kezeloiroda_veszpremvb@birosag.hu

Felhívjuk azonban ügyfeleink figyelmét, hogy polgári ügyekben (peres, nemperes és végrehajtási ügyekben egyaránt) továbbra sincsen lehetőség a beadványok e-mail útján való benyújtására. A beadványok elektronikus úton való beadása ügyfélkapu regisztrációval lehetséges. A beadványok benyújtásának módjáról itt olvasható tájékoztatás.

Veszprém, 2020. május 15.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya