Veszélyhelyzet ideje alatt otthonról is kérhető eljárásjogi segítség az Ajkai Járásbíróságtól

A koronavírus-járvány okozta válsághelyzet ideje alatt a szünetelő személyes ügyfélfogadás helyett telefonon és e-mailben nyújt eljárási segítséget a jogkereső állampolgároknak az Ajkai Járásbíróság.

A megyében először az Ajkai Járásbíróság tette lehetővé, hogy az ügyfelek az általános jellegű, bírósági hatáskörbe tartozó kérdéseikkel, perindítással és beadványok benyújtásával, valamint tanúgondozással kapcsolatos érdeklődéseikkel egy jogi végzettségű fogalmazóhoz fordulhassanak tájékoztatásért.

Dr. Szemes Róbert bírósági fogalmazó hétfőtől péntekig 8 és 15 óra között fogadja a megkereséseket a 06/88/311-377 központi telefonszámon, valamint a SzemesR@ajka.birosag.hu e-mail címen. A megkeresések kapcsán azonban fontos kiemelni, hogy az ügy érdemére vonatkozó, úgynevezett anyagi jogi segítségnyújtás érdekében továbbra is az ügyfél lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti járási hivatal jogi segítségnyújtó szolgálatához lehet fordulni, ahogyan ők jogosultak pártfogó ügyvéd engedélyezésére is.

Az ajkai „távoli ügyfélsegítés” tapasztalatait a Veszprémi Törvényszék vezetése figyelemmel kíséri, és ennek figyelembe vételével a közeljövőben akár a megye más bíróságain is bevezetésre kerülhet a szolgáltatás.

Veszprém, 2020. április 24.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály