Távközlési eszközök térhódítása a Veszprémi Törvényszéken - egyre több eszköz alkalmazásával zajlanak a tárgyalások

A Veszprémi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája büntetés-végrehajtási ügyben tartott tárgyalást, mely úgy valósult meg, hogy az eljárás valamennyi szereplője eltérő helyen tartózkodott.

Az eljárás során a felek jelenlétét a tárgyaláson oly módon biztosították, hogy tárgyalóteremben kizárólag a bíró, valamint a jegyzőkönyvvezető foglalt helyet, az elítélt a büntetés-végrehajtási intézetből ViaVideo távmeghallgatási rendszer útján jelentkezett be, míg az ügyész az ügyészség épületében tartózkodva Skype alkalmazás használatával kapcsolódott a rendszerbe, az elítélt jogi képviselője pedig ügyvédi irodájából, telefon alkalmazásával volt jelen.

A különböző rendszerek egymással megfelelően működtek, a tárgyalás megtartása semmilyen technikai akadályba nem ütközött, a kommunikáció minden irányba adott volt és azt senki nem kifogásolta.

A Veszprémi Törvényszék a technika adta valamennyi lehetőséget kihasználva a járványügyi veszélyhelyzetben is zavartalanul biztosítja az ügyek időszerű elbírálását.

Veszprém, 2020. április 24.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály