Veszprémbe került az Országos Pervezetési Verseny egyik vándorkupája

Az Országos Bírósági Hivatal által kiírt II. Országos Pervezetési Verseny országos döntőjében, polgári ügyszakos bírói szerepkörben dr. Szabó Viktor, a Veszprémi Törvényszék titkára bizonyult a legjobbnak.

A Fővárosi Törvényszék adott otthont 2020. március 5-én és 6-án az Országos Pervezetési Verseny országos döntőjének. A döntőben azon bírósági titkárok és fogalmazók vettek részt, akik a verseny regionális fordulóit megnyerték. Ezáltal az országos versenyen ügyszakonként 6 „bíró” versenyző mérte össze a tudását 6 segítő csapat közreműködésével. A döntőben a Veszprémi Törvényszék részéről a polgári szekcióban – a Győri Ítélőtáblán tartott regionális fordulón első helyezett – dr. Szabó Viktor bírósági titkár indult bírói szerepben, míg dr. Horváth Dalma, dr. Markal-Kiss Kriszta titkárok és dr. Ferencz Anna fogalmazó a Győri Ítélőtábla segítő csapatának tagjaiként vettek részt a megmérettetésen.

A verseny döntőjében a bíróként versenyzőknek egy tárgyalást kellett tartaniuk, ahol különleges tárgyalótermi szituációkat és olyan váratlan helyzeteket kellett megoldaniuk, amelyek még a gyakorlott bírókat is kihívás elé állították volna. A versenyzőket egy 7 tagú, kúriai és ítélőtáblai bírákból álló zsűri értékelte, melyek elnöke a büntető szekcióban dr. Csák Zsolt, míg a polgári szekcióban dr. Osztovits András kúriai bírók voltak.

A versenyt polgári ügyszakban dr. Szabó Viktor bírósági titkár (a képen középen) nyerte meg, ezzel a vándorkupa egy évre a Veszprémi Törvényszékre került. A legjobb segítő csapatnak szintén polgári ügyszakban a dr. Szabó Viktor tárgyalásán közreműködő csapat bizonyult, amelyet a Fővárosi Törvényszék titkárai (a képen állnak) alkottak.

Veszprém, 2020. március 9.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály