Újabb veszprémi siker az Országos Pervezetési Verseny regionális polgári döntőjén

2019. október 25-én a Győri Ítélőtáblán került megrendezésre az Országos Pervezetési Verseny regionális döntője, melynek polgári szekciójában a legjobb bíró és I. rendű alperes címét is a Veszprémi Törvényszék bírósági titkárai nyerték el.

A Veszprémi Törvényszék a bírósági titkárok és fogalmazók részvételével zajló regionális döntő polgári szekciójában indított bírót és egy négyfős segítő csapatot. A versenyen a bíróként induló titkároknak egy termőföld elbirtoklása tárgyú perben kellett tárgyalást tartaniuk, valamint ítéletet hozniuk, míg a segítő csapat tagjai a perbeli résztvevőket alakították a perben. A perbeli szerepek úgy kerültek meghatározásra, hogy a segítő csapattagok eltérő törvényszékről induló bíró által vezetett tárgyaláson szerepeljenek.

A polgári ügyszakban a legjobb bírónak járó díjat dr. Szabó Viktor, a Veszprémi Törvényszék bírósági titkára nyerte el, így ő képviselheti a régiót a 2020 tavaszán megrendezésre kerülő Országos Pervezetési Verseny döntőjében. Ezzel a törvényszék megvédte bajnoki címét, ugyanis tavaly is veszprémi siker született ebben a kategóriában, akkor dr. Markal-Kiss Kriszta nyerte meg a regionális döntőt.

A Veszprémi Törvényszék segítő csapatából dr. Horváth Dalma bírósági titkár a legjobb I. rendű alperes címét nyerte el, így ő is képviseli a törvényszéket, valamint a régiót az országos megmérettetésen. A segítő csapat további tagjai dr. Bardon Melinda és dr. Ferencz Anna fogalmazók, valamint dr. Markal-Kiss Kriszta bírósági titkár voltak.

Veszprém, 2019. október 28.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály