Bírósági dolgozók gyermekei ismerkedhettek meg szüleik munkahelyével Veszprém megyében

A Veszprémi Törvényszékhez tartozó három járásbíróságon, Ajkán, Pápán és Veszprémben pályaorientáciás nap került megrendezésre összesen 38 gyermek részvételével.

A dolgozók gyermekei és hozzátartozói számára 2019. augusztus 29-én és 30-án megtartott pályaorientációs napon a résztvevők bejárták a bírósági épületeket, megismerhették a bíróság működését, betekintést kaphattak abba, hogy szüleik hol és milyen munkát végeznek a bíróságnál. Ezen túl beülhetettek tárgyalótermekbe, valamint megtekinthették a bírói talárokat, valamint számtalan további programot szerveztek a járásbíróságok.

Az Ajkai Járásbíróságon a gyermekek a fentieken túl üvegfestékezhettek, színezhettek, iratkeresős játékot játszhattak és különböző játékos feladatokat oldhattak meg. A tizennegyedik életévét betöltött gyermekek egy bíróság elé állításos büntető ügy tárgyalását is megtekintették.

A Pápai Járásbíróságon rögtönzött gyors és gépíró versenyben mérhették össze tudásukat a gyermekek, mely verseny első helyezettje egy perc alatt 114 leütést produkált, ami annak tükrében igazán értékelendő, hogy egy gyakorlott polgári leíró ennyi idő alatt 318 leütést teljesített.

A Veszprémi Járásbíróságon egy szabálysértési gyorsított tárgyaláson is részt vehettek a gyerekek, továbbá hatalmas sikere volt a bíróság logóját ábrázoló csillámtetoválásnak, színezőknek, kirakóknak.

Valamennyi bíróságon a nap végén a gyermekek mosolygósan, elégedetten távoztak, s remekül érezték magukat azáltal, hogy szeretteikkel tölthettek pár órát úgy, hogy eközben bepillantást nyerhettek a munkájukba.

A Veszprémi Törvényszék 2019-ben Családbarát Munkahely címet kapott, s ezen cím büszke birtokosaként a jövőben is ehhez hasonló tartalmas programokkal készül a dolgozók és családtagjaik bevonásával.

Ajkai Járásbíróságon

Pápai Járásbíróságon

Veszprémi Járásbíróságon

Veszprém, 2019. szeptember 6.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály