Büntető ügyszakos szakmai nap a Veszprémi Törvényszéken

A kollégium 2018. évi munkatervének megfelelően február 5-én szakmai napot tartottak Veszprém megye bíróságainak büntető ügyszakos bírái, titkárai és fogalmazói - Veszprém megye főügyész-helyettese, rendőr-főkapitánya és helyettese, valamint a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara elnöke részvételével.

A szakmai tanácskozáson az elektronikus kapcsolattartás körében felmerült nehézségek és azok megoldásai is szóba kerültek - kiemelve az e körben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal történt megállapodást és a velük folytatott folyamatos egyeztetést, amelynek a nyomozási bírói eljárásokban és a szabálysértési ügyszakban már érezhető a kedvező hatása.

Előadás hangzott el az új büntetőeljárási törvénynek az elsőfokú bírósági határozatokkal kapcsolatos legfontosabb rendelkezéseiről, illetőleg bemutatót láthattak a résztvevők a nemzetközi vonatkozású büntetőügyek intézését megkönnyítő elektronikus felület használatáról is.

A szakmai napon a "Fenntartható Fejlődés" program II. ütemével kapcsolatos helyzetértékelésre és a kitűzött célok ismertetésére is sor került.

Legközelebb március végén, az új Be.-vel kapcsolatos - központilag szervezett, de helyben megtartott - 3 napos képzést követően tanácskoznak a résztvevők.

Veszprém, 2018. február 6.

/A Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya/